Kyle MacDonald je uspio u nečemu što nitko do sada nije, zamijenio je spajalicu za kuću. Ideja mu je sinula jednoga dana 2005. godine. Objavio je oglas na Craigslistu u kojem je napisao da mijenja svoju crvenu spajalicu za nešto veće i bolje, možda kemijsku olovku ili žlicu i da će nastaviti mijenjati stvari sve dok ne dođe do kuće. Ukupno mu je trebalo 17 zamjena u godini dana.

Ubrzo je pronašao nekoga tko je zamijenio svoju olovku u obliku ribe za njegovu spajalicu.  I to je pokrenulo lavinu zamjena.

Olovku je zamijenio za izrezbarenu kvaku, kvaku za logorsku peć, peć za agregat, a njega za  praznu bačvu piva, vaučer za pivo po izboru i Budwiesser svjetleći znak.

Sve to je zamijenio za  motorne sanjke koje je mijenjao za putovanje za dvije osobe u Jahk u Kanadi. Mjesto jedne osobe na putovanje mijenjao je za mali kamion koji je vozio do Jahka, a kamion je zamijenio za snimanje glazbenog albuma.

Ugovor je mijenjao s glazbenicom Jody Ganant za iznajmljeni stan na godinu dana. Stan je mijenjao za poslijepodne s rock zvijezdom Alice Cooperom, a njega za snježnu kuglu grupe KISS. Na oglas za snježnu kuglu mu se javio glumac Corbin Bernsen, koji je kolekcionar snježnih kugli, želeći snježnu kuglu u zamjenu za plaćenu ulogu u filmu. Ubrzo je dobio poziv iz gradića Kipling u Kanadi, koji mu je dao kuću u zamjenu za održavanje audicije za filmsku ulogu kod njih.

Tako idući put kad budete mislili da je bolje nešto prodati nego obaviti razmjenu s nekim drugim sjetite se ove priče i male crvene spajalice.

Komentari: