Postavili ste oglas, ali nemate direktnih povezivanja? Moguće je da ste negdje pogriješili pri postavljanju oglasa i zbog toga ne dolazi do željenih rezultata.

Ovo su neki od primjera najčešćih grešaka:

 

Precizno određivanje kategorije i potkategorije

Provjerite jeste li točno odredili kategoriju ili potkategoriju. Odrediti kategorije je iznimno bitno jer to određuje gdje će se vaš oglas prikazivati, a time i gdje vas ostali korisnici mogu pronaći. Jedino bitnije od tog je točno odrediti i kategoriju vaših želja. Ako krivo odredite kategoriju vaše želje platforma vas neće spajati s onim što je vama uistinu potrebno. Isto tako ako stavite preopćenitu kategoriju bez potkategorije, platforma vas neće direktno spojiti sa onim što vama treba nego sa još hrpom oglasa koji bi vas mogli zanimati, ali nisu točno ono što vi tražite.

Kategorija predmeta kojeg mijenjate i želje ne mora i ne treba biti ista. Na primjer, u situaciji da mijenjate automobil za automobil kategorija želje i oglasa ostaje ista (auto-moto -> osobni automobili), ali ako mijenjate automobil (auto-moto -> osobni automobil) za gliser onda je kategorija vaše želje nautika -> plovila -> motorni brodovi.

Nadalje, nemojte pod jednu želju navesti više različitih predmeta, nego svaki predmet postavite kao želju za sebe tj. u posebnu kategoriju. Zbog toga i postoji opcija unosa do pet želja.

Npr. imate automobil koji biste željeli zamijeniti za drugi automobil ili motocikl. Pri unosu želja nemojte automobil i motocikl staviti pod istu želju i kategoriju, jer ćete na taj način dobiti mnoštvo mogućih zamjena koje neće u potpunosti odgovarati vašoj želji, nego to razdvojite na dvije želje. Prva neka bude „Zamjena za osobni automobil“, u kategoriji auto-moto -> osobni automobili (slika 1), a druga „Zamjena za motocikl“, u kategoriji auto-moto -> motocikli i skuteri (slika 2).

 

Dodatni filteri

U opisu želje ste naveli da tražite benzinca novijeg godišta, a Djoraj platforma vam izbacuje samo dizelaše stare u prosjeku 10 godina? Provjerite jeste li označili sve te detalje u dodatnim filterima želje.

Procijenjena vrijednost oglasa

Možda ste postavili previsoku ili prenisku procijenjenu vrijednost svojeg predmeta i zbog toga nemate direktnih poklapanja. Pokušajte odrediti najrealniju vrijednost jer će vam to sigurno pomoći pri pronalasku odgovarajuće zamjene. Platforma će vam prikazati i oglase u vrijednosti od 20% više i niže od procijenjene vrijednosti vašeg oglasa. Također ako želite zamijeniti svoj predmet za nešto skuplje ili jeftinije, možete upisati minimalnu i maksimalnu vrijednost u kojoj želite da bude vaša želja, pa ćete ovisno o tome nadoplatu izvršiti vi ili korisnik s kojim dogovorite razmjenu.

 

Postavljanje oglasa za prodaju

Oglasi u kojima piše da su za prodaju neće biti odobreni ni objavljeni jer Djoraj nije stranica za prodaju već isključivo za razmjene.

 

 

 

 

Komentari: