Covid pandemija je mnogima pomrsila planove i zadala jak udarac svjetskoj ekonomiji, ali u isto vrijeme je natjerala ljude da postanu kreativniji u ostvarivanju svojih snova i ciljeva.

To nas dovodi do picajola Gabrielea Lamonaca koji je 2020. godine planirao otvoriti pizzeriju u New Yorku. Početak pandemije ga je prisilo da privremeno odustane od svoga cilja. Umjesto pizzerije, nastavio je kod kuće usavršavati svoje recepte i razvijati nove, te je putem društvenih mreža najavio da će ih rado mijenjati sa svojim prijateljima u zamjenu za peciva i druge proizvode iz domaće radinosti. Kada je počeo objavljivati fotografije uspješno obavljenih razmjena na svom Instagram profilu, počeo je privlačiti sve više pratitelja,  kao i pozornost lokalnih medija, uključujući New York Post i web portale poput Time Out i Eater.com.

Ubrzo je svoje pizze mijenjao za poslastice poput domaće tjestenine, kolača, kruha, boca vina i konzervi sardina. Osim hrane bilo je i drugačijih trampi, npr. fotograf je foto session zamijenio za pizzu, a zubar električne četkice za zube.

Sada se njegov naporan rad, kao i dobro obavljen marketing putem Instagrama isplatio. Otvorio je vlastitu pizzeriju, nazvanu Unregular Pizza. Iako sada njegove pizze imaju cijenu koju morate platiti, tradicija razmjene, koja mu je donijela veliki uspjeh, nova poznanstva i prijatelje, je ostala te i dalje jednom dnevno razmjeni pizzu za nešto drugo.

 

 

Komentari: