U posljednje vrijeme sve više postaju popularni „Plant swap partiji“, tj. zabave razmjene biljaka. Radi se o okupljanjima entuzijasta i ljubitelja botanike na kojima međusobno razmjenjuju sadnice biljaka i ostalih potrepština u vrtlarstvu. Okupljanja se održavaju u raznim zemljama diljem Europe i svijeta i pokazali su se izuzetno uspješnim. Svaki put privuku sve više posjetitelja koji se svaki put vrate kućama zadovoljni. Osim biljaka razmjenjuju se savjeti i iskustva uzgoja biljaka. Najvažnije za sudjelovanje je da biljke moraju biti zdrave, bolesne biljke ne primaju. Također, u slučaju da ljudi donesu reznice, one moraju imati korijenje kako bi bili sigurni da će kasnije izrasti.

Općenito, tko god donese određeni broj biljaka, isto toliko dobiva i natrag. Međutim, zna se dogoditi da mnoge biljke ostanu nepodijeljene tako da se na kraju podjele ljudima koji bi ih htjeli.

Plant swap partiji su još jedan u nizu divnih primjera kako novac nije potreban za nova iskustva i da na jednostavan način možete doći do onoga što vam treba.

Djoraj vam, također, pruža takvu uslugu. Zamijenite sve što vam više ne treba za nešto što želite, bile to biljke, auto ili nešto treće. Djorajte se!

 

 

Komentari: